DOĞAKA Tarafından Yürütülen Avrupa Birliği Projesi Eğitimlerine Devam Ediliyor

26 Eylül 2017
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” Hibe Programına yapılan başvuru sonucu Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın faydalanıcısı olduğu ve Osmaniye Gelişim Derneği ile Erzin Kadın Dayanışma Derneği’nin proje ortağı olarak yer aldığı “Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi” eğitimlerine devam ediliyor.
Toplam bütçesi 44.486 Avro olan proje kapsamında Osmaniye Merkez ve Hatay Erzin ilçelerinde yaşayan toplam 30 dezavantajlı vatandaşa mesleki eğitim verilmektedir. 

Proje kapsamında, Osmaniye merkezde Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde 15 kadın kursiyere “Aşçı Çırağı Eğitimi” verilmekte olup katılımcıların aşçılık alanındaki temel becerilere sahip olarak gelir getirici bir mesleğe sahip olmalarının önü açılmaktadır. Kursun ilerleyişini yerinde görmek ve kursiyerlerin geri bildirimlerini almak üzere DOĞAKA Genel Sekreteri Sn. Onur YILDIZ,  Osmaniye YDO Koordinatörü Erdinç KADIOĞLU, İzleme uzmanı ve proje koordinatörü Gökhan Bekir GÖK’ten oluşan ekibin eğitim yerini ziyaretlerinde kursiyerler, edindikleri yeni becerilerden ve özellikle kurs süresince istifade ettikleri sosyal paylaşım ortamından memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Beceri edinme kurslarının sadece teknik eğitim açısından değil, ev dışındaki ortamlarda özgüven kazanma ve sosyalleşme adına da kadınlara önemli yetkinlikler kazandırdığını dile getiren kursiyerler, bu sayede ileride kendileri için oluşabilecek girişim ve istihdam alanlarına daha umutlu ve güvenli baktıklarını ifade etmişlerdir. Kursların ileri aşamalarından da faydalanmak istediklerini söyleyen kursiyerler ileri düzey aşçılık eğitimleri için kurs düzenlenmesi taleplerini de ziyaret heyetine iletmişlerdir.

Proje kapsamında Hatay’ın Erzin ilçesinde ise kadın ve erkek kursiyerlerden oluşan 15 kişilik gruba verilen “Sepet Örücülüğü” eğitimi ile katılımcıların üretim becerileri geliştirilmekte; bireylerin kendi imkânları ile gelir elde edebilme yeteneğine sahip olmaları sağlanmaktadır. 

Her iki ildeki İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğinin yanı sıra Osmaniye Valiliği, Erzin Belediyesi, Osmaniye Gelişim Derneği ile Erzin Kadın Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle yürütülen eğitimlerin sonunda, katılımcılara mesleki beceri sertifikası verilerek istihdam edilebilirliğin artırılması hedeflenmektedir.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER