Doğaka Slovakya Ziyareti - 'presov Özerk Bölgesi Bölgesel Kalkınma Ajansı'

03 Temmuz 2013
T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA'nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı 2012 teklif çağrısı döneminde kabul edilmiş olan 2012-1-TR1-LEO02-37805 nolu "Avrupa'da Bölgesel Kalkınma Çalışmalarının İncelenmesi ve Doğu Akdeniz'e Uyarlanması" isimli hareketlilik projesi kapsamında 2012 yılı eylül ayında İtalya ile başlayan çalışma ziyaretleri, 2013 yılı Haziran ayında Slovakya Ziyareti -“Presov Özerk Bölgesi Bölgesel Kalkınma Ajansı”- ile tamamlanmıştır.
Projenin son ayağı olan Slovakya ziyaretine Ajansımız Genel Sekreter V. Onur Yıldız ile Ajans personellerinden Erdal İlbay, İbrahim Yaşar, Fatih Güngör, Serhat Zafer Ülgür, Buğrahan Aslan, Ercan Özdemir ve Yusuf Köleli katılmıştır.

Ziyarette DOĞAKA ile Presov Özerk Bölgesi Bölgesel Kalkınma Ajansı arasında karşılıklı mesleki bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmuştur. Slovakya’nın Presov Bölgesinde faaliyet gösteren kalkınma ajansında, bölgesel kalkınma uygulamaları yerinde incelenmiş, bölgesel kalkınma stratejilerinin hazırlanması, yatırımların planlaması, bölgedeki yerel aktörler (kamu, özel ve STK) arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun geliştirilmesi, iş ve yatırım imkânlarının araştırılması, yerli ve yabancı kaynakların ve yatırımcıların bölgeye çekilmesi gibi konularda bilgi alınmış, bölgesel kalkınma uygulamaları süreçlerinin Avrupa boyutu gözlemlenmiştir.

Yapılan çalışmalar sonunda DOĞAKA ile Presov Özerk Bölgesi Bölgesel Kalkınma Ajansı arasındaki Ajans faaliyetleri ve bölgesel kalkınma stratejileri konularındaki farklılıklar ile kalkınma ajansı çalışmalarının Avrupa boyutu tecrübe edilmiştir.

Edinilen bilgiler özellikle AB Bölgesel Fonların Ajans üzerinden kullandırılmasının planlandığı 2014 yılı çalışmalarına ışık tutacaktır.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER