DOĞAKA öncülüğünde Kahramanmaraş’ta Germanica Temalı Altın Takı Tasarım yarışması düzenlendi.

20 Aralık 2019
ANTİK KENT GERMANİCİA, ALTIN TAKILARA İLHAM OLDU 700’e yakın kuyumcu imalatçısı, 5000 civarında çalışanı ile Türkiye'nin en büyük altın üretim merkezlerinden bir tanesi olan Kahramanmaraş'ta kuyumculuk sektörü yapımı devam eden Altınşehir Küçük Sanayi Sitesi, DOĞAKA Güdümlü Proje Desteği kapsamında kurulan 3 Boyutlu Modelleme Merkezi ve AB finansmanıyla devam eden projede kurulacak Altın Ayar Evi, Kıymetli Taş Labaratuvarı ve Tasarım Merkezi ile önemli bir ivme yakalayacaktır.

Sektördeki gelişmelere hız vermek adına Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Altın Takı Tasarım Yarışması ile sektör paydaşlarına tasarımın ve kendi ürünlerini geliştirmenin önemi aktarılarak, katma değerli üretimin teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

5 şehirden 39 yarışmacının 58 eser ile katıldığı yarışmada, yarışmacıların kağıt paftalar üzerine artistik ve teknik çizimler ile öykü panolarından oluşan eserlerini inceleyen jüri, ön elemede en kıymetli gördüğü 3 eseri finale taşıdı.

Finale kalan 3 eserin prototipi yapıldıktan sonra prototip ürünler üzerinden  yapılan nihai değerlendirmede  Cemresu Erdoğan'ın tasarladığı küpe birinci, Nilüfer Ersoy'un tasarladığı kolye ikinci, Aslıhan Karakurt'un tasarladığı pazu bandı ise üçüncü oldu.

Birinci Cemresu Erdoğan, ödülü Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan'ın elinden aldı. İkinci Nilüfer Ersoy'un 7 bin lira para ödülünü KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can verirken, üçüncü olan Aslına Karakurt ise 5 bin lirayı Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz'ün elinden aldı.

Ödül Töreni Takı Türküleri Dinletisi ve dereceye giren eserlerin sergilenmesi ile son buldu.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER