DOĞAKA’nın “Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi” TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda Tanıtıldı

23 Ağustos 2021
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında “Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi” tanıtıldı.

Söz konusu projeyle Arsuz ilçe merkezindeki en eski yerleşim yeri olan Uluçınar Mahallesi'nde bulunan toplam uzunlukları 1400 metreyi bulan, Deniz ve Akdeniz Caddeleri ile Çınar, Çakır ve Kilise sokakları ve bu mahallelerde bulunan tescilli veya tescilsiz 45 yapıya ve sokak elemanlarına müdahale edilerek buralar özgün dokusuna kavuşturulurken; medeniyetlerin beşiği Hatay’ın Arsuz ilçesi 7’den 70’e misafirlerin durak noktası haline dönüştü.

Ajansımız desteğiyle yürütülen “Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi”; yerli ve yabancı ziyaretçilerine tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran ev sahipliği yaparken; projemizin tanıtım filmimize aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER