Doğaka 45. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş'ta Yapıldı

16 Nisan 2013
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 45. Yönetim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Sayın Celalettin Cerrah, Antakya Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Sayın Mustafa Poyraz, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mehmet Gülen, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mustafa Özsoy, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Karaküçük, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Sayın Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile 16 Nisan 2013 tarihinde Kahramanmaraş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Lekesiz, DOGAKA'nın çıkmış olduğu iki büyük destek programına dikkat çekerek, ''DOĞAKA Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla destek programları, stratejik planlama çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve yatırım destek uygulamaları ile çeşitli alanlarda çok yönlü olarak hizmetlerini sürdürmektedir'' dedi.

25 Aralık 2012 tarihinde ilan edilen ve 01 Mart 2013 tarihine kadar proje tekliflerinin alındığı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında alınan proje başvurularına ilişkin değerlendirme aşamalarının tamamlandığının belirten Lekesiz, başarılı projelerin toplantıda ele alınacağını belirtti.

Ajans tarafından uygulanmakta olan bir diğer destek programı olan Sosyal Destek Programı (SODES) hakkında da bilgi veren Lekesiz, 01 Nisan 2013 tarihinde ilana çıkılan Program başvurularının 03 Mayıs 2013 tarihine kadar alınmaya devam edileceğine dikkat çekti. Lekesiz, bölge genelinde özellikle az gelişmiş bölgelerdeki sosyal yapının iyileştirilmesi ve dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımının sağlanması amacıyla uygulanmakta olan programın, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek ve toplumda fırsat eşitliğini sağlamak gibi önemli bir misyonu olduğunu ifade etti.

Bölgesel kalkınma dinamiklerinin etkin ve verimli bir şekilde ekonomik ve sosyal kalkınmanın hizmetine sunulması amacıyla Kalkınma Ajansları tarafından hazırlanmakta olan Bölge Planı çalışmaları kapsamında DOĞAKA'nın yapmış olduğu faaliyetlere de değinen Lekesiz, ''Önümüzdeki dönemde tüm kesimlerin bu çalışmalara katkısını sağlamak amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirecektir. Başta Kalkınma Kurulu ve üniversiteler olmak üzere çeşitli kesimlerle işbirliği içerisinde hazırlanacak olan plan
taslağı, ilgili internet sitesi üzerinden tüm katılımcıların görüş ve önerilerine sunulacaktır.'' dedi.

Vali Lekesiz, bu gelişmelerin yanı sıra, Ajansın tüm bu faaliyetlerle ilgili olarak Kalkınma Ajansları mevzuatı çerçevesinde farklı denetim mekanizmalarına tabi olan DOĞAKA'nın Sermaye Piyasası Kurulu lisansı olan bağımsız dış denetim firmaları tarafından yapılan 2012 Yılı Dış Denetim çalışmalarını da başarı ile tamamladığını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER