“bana Da Fırsat Tanı” Projesi Paydaşlara Tanıtıldı

13 Haziran 2011
Osmaniye Bahçe Ahmet Pekkan İlköğretim Okulu tarafından yürütülmekte olup DOĞAKA tarafından desteklenen “Bana da Fırsat Tanı Projesi” Bahçe Ahmet Pekkan İlköğretim Okulunda 9 Haziran 2011 tarihinde saat 10:00’ da düzenlenen toplantı ve kokteyl ile tüm paydaşlara tanıtıldı.
Toplantı, İlçe Kaymakamı Oktay ÇAĞATAY, Bahçe Belediye Başkan Vekili Ali SOYLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş SAĞLAM, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Uzmanları Nazmi TUTAR ve Erdinç KADIOĞLU, Şube ve Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü Üzeyir AKSOY yaptığı konuşmada projenin yazılış ve uygulama aşamalarından bahsederek proje kapsamında, dezavantajlı öğrencilere yönelik olarak okullarına bir adet güvenli internet merkezi, bir adet satranç salonu, bir adet masa tenisi salonu kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. Aksoy proje faaliyetlerinin ise, öğrenciler arasında düzenlenecek Spor Turnuvaları, öğrencilerin ailelerine yönelik eğitim faaliyetleri, öğrencilere ve ailelerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi olduğunu dile getirdi.

Proje koordinatörünün konuşmasının ardından yine “” kapsamında yapılmış olan sınıflar arası voleybol turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe kaymakamı, belediye başkan vekili ve DOĞAKA uzmanlarından Erdinç KADIOĞLU tarafından verildi.

Toplantı sonrasında ise ilçe kaymakamı ve tüm davetliler eşliğinde proje kapsamında yapılan satranç salonu, masa tenisi salonu ve güvenli internet merkezinin açılışı yapıldı. Açılışı yapılan alanlar tüm davetliler tarafından büyük bir ilgiyle gezilerek büyük beğeni topladı.

Bana da Fırsat Tanı projesinin ve bu kapsamdaki faaliyetlerin hedef kitlesi, Bahçe ilçesindeki taşımalı(bulundukları yerlerde okul olmayan ve daha çok uzak köylerden merkezi yerlerdeki okullara ücretsiz olarak taşıması yapılan öğrenciler) öğrencilerin yaklaşık %30 unu barındıran Ahmet Pekkan ilköğretim okuluna halen devam etmekte olan dezavantajlı durumdaki Bekdemir, İnderesi ve Örencik köylerinden ilçe merkezine taşımalı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine katılan 302 öğrenci ve aileleri, ayrıca bu öğrenciler dışında okula devam eden 355 öğrenci ile birlikte toplam 657 öğrenci ve aileleridir.

Proje, dezavantajlı durumdaki bu öğrecilerin psiko-sosyal yönlerini, teknolojik faaliyetlere bakış açılarını geliştirerek bu yönlerinin daha iyi hale getirilmesi ve taşımalı öğrencilerin okulda bulundukları süreyi sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlayabilecek şekilde geçirmelerini amaçlamaktadır.

Bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik olarak yürütülen “Bana da Fırsat Tanı” Projesinin bütçesinin %75’i Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER