Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtıldığı, Ar-Ge’de kamu, özel ve akademinin etkileşiminin sağlandığı, akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirildiği, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi konularının panel, fuar alanları ve ikili görüşme alanlarında ele alındığı 2017 Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarında 3 gün sürdü.
2017 Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’nın birinci ve ikinci günlerinde üst düzey bürokratlar, Ar-Ge ve teknoloji alanında hizmet veren firmaların üst düzey yöneticileri, üniversitelerimizin akademisyen ve yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı paneller gerçekleştirildi. Aşağıda yer alan konular tartışıldığı dokuz adet oturum iki gün boyunca yoğun ilgi gördü.
- Türkiye’nin Kalkınma Vizyonu Çerçevesinde Bilim ve Teknoloji Ekosistemi ve Ar-Ge İşbirlikleri
- Teknolojideki Eğitlimler Işığında Türkiye’nin Öncelikli Alanları
- Ar-Ge Altyapıları ve İşbirliklerinde Yeni Yaklaşımlar
- Uluslar arası Ar-Ge Yatırımlarında Türkiye’nin Yeri
- Savunma, Uzay ve Havacılık Alanlarında İşbirliğine Dayalı Ar-Ge Yaklaşımı
- Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm İçin Ar-Ge İşbirlikleri
- Ulaştırma ve Dijital Teknolojiler ve İşbirliği Fırsatları
- Enerji Alanında İşbirliğine Dayalı Ar-Ge Yaklaşımı
4 Mayıs Perşembe günü söz konusu oturumların ardından; 2017 Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’nın panel bölümleri kapanış oturumunda, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Sn. M. Cüneyd DÜZYOL ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Prof. Dr. Ersan ASLAN’ın değerlendirmeleriyle sona erdi.
5 Mayıs Cuma Günü akşamına kadar devam eden fuar ise, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Yılmaz Tuna’nın katılımcılara plaket vermesiyle tamamlandı.