Ajansımız tarafından yürütülen Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi kapsamında İtalyan ve Türk firmalar arasında B2B görüşmeler düzenlendi.

14 Şubat 2022
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen, Ajansımızla birlikte, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortağı olduğu “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, İtalyan ve Türk kuyumculuk firmaların katılımıyla “İşletmeden İşletmeye İş Görüşmeleri” etkinliği düzenlendi.

Programın ilk gününde düzenlenen törende açılış konuşmalarını Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa ÖZ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin BALCIOĞLU, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi CAN, İtalya’nın Valenza Belediye Başkanı’nı temsilen Daniele BOCCARDI, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR ve Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk COŞKUN gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarından sonra projenin takım lideri Massimo FORLANI, proje hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İtalyan firmaların kendilerini tanıtan sunumlarının ardından program, soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Etkinliğin ilk günü öğleden sonra ve ikinci günü tüm gün boyunca, 3 İtalyan firması, toplamda 18 Kahramanmaraş firmasını, Altın Şehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki işletmelerinde ziyaret ederek yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi.

Yeni pazarlara erişimin ve ihracat fırsatlarının ilk adımı olan B2B görüşmelerin ardından, aynı firmaların iş sözleşmeleri yapmak üzere 1 ay sonra Kahramanmaraş’ı tekrar ziyaret etmeleri bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER