Ajansımız Koordinasyonunda Dörtyol İlçemizde “Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesisi Ön Fizibilite” çalıştayı düzenlendi.

30 Mart 2017
Ajansımız koordinasyonunda, Hatay Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev sahipliğinde “Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesisi Ön Fizibilite” çalıştayı 29 Mart 2017 Çarşamba günü Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenmiştir.

Toplantının açılış konuşmalarını, DOĞAKA Sektörel Destekler ve Programlama Birim Başkanı Serdar ÇINAR, Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İNAL ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim SEÇER gerçekleştirmişlerdir. Fizibilite çalışmasının sunumu Bilgi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yaşar Birol Saygı tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Bu çalışma ile hem tarımsal istihdamın hem de tarıma dayalı ihracatın Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğu TR63 Bölgesinde ekonomideki sürdürülebilirliğin sağlanması için tarımsal üretiminin ve pazarlamanın katma değeri yüksek yöntemlerle geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu noktadan hareketle Ajansımız tarafından TR63 Bölgesinde Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesis Ön Fizibilite Çalışması yapılması hedeflenmiştir. Sektör temsilcilerine çalışmayı tanıtmak ve sektördeki aktörlerden gelecek görüşler doğrultusunda çalışmaya son halini vermek amacıyla Dörtyol ilçesinde bir çalıştay düzenlenmiştir.

 

Gerçekleştirilen sunum sonrasında katılımcıların görüş ve önerileri alınarak toplantı sona ermiştir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER