2022 Yılı Osmaniye Gıda Sanayisinin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

24 Aralık 2021
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından ilan edilen ve Osmaniye ilinde uygulanacak olan 2022 Yılı Osmaniye Gıda Sanayisinin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı’nın (GIDA) tanıtımı amacıyla 23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14.00’te, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir.

DOĞAKA Genel Sekreter V. Oğuz Alibekiroğlu’nun Ajansın Bölgemizde gerçekleştirdiği faaliyetler ve gelecekteki destek programı planlamalarını aktardığı giriş konuşmasından sonra Program Yönetim Birimi uzmanlarından İbrahim Yaşar tarafından GIDA Programının detaylarını aktarmaya başlamıştır. Yaşar, yapmış olduğu sunumun ilk bölümünde Programın amacı ve öncelikleri üzerinde durdu. Osmaniye ilinde gıda sektöründe faaliyet gösteren ya da gıda sektörüne yeni yatırım yapacak olan KOBİ'lere yönelik Program ile Başvuru Sahiplerinin Vakıf Katılım Bankası Osmaniye Şubesi üzerinden kullanacakları 150.000 TL ile 1.500.000 TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyetinin Ajans tarafından karşılanacağı bilgisini verdi. Daha sonrasında ise örnek konular ile beraber Programın şartları ve başvuru süreci ile ilgili olarak önemli hususlar üzerinde duruldu. Programın detaylarının anlatılmasının ardından İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Menal Zübarioğlu projelerin uygulanma sürecine yönelik bilgilendirmede bulundu. Soru ve cevap bölümü ile Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı sona erdi.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER