2019 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında destek almaya hak kazanan “Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi” projesinin sözleşmesi imzalandı.

02 Kasım 2020
Ajansımız tarafından 2019 yılında Güdümlü Proje Desteği kapsamında başarılı bulunan Antakya Ticaret ve Sanayi Odasına ait “Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi” başlıklı proje Hatay Valisi ve Doğaka Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Doğan ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin arasında imzalandı.

Sözleşme törenine, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Onur Yıldız katıldı.

Proje kapsamında kurulacak ortak kullanım tesisi çatısında; deri imalatçılarının bireysel olarak finanse edemedikleri kireçlik yarma sistemi ile imalat kapasitesinin ve ürün kalitesinin arttırılması, süre ve maliyet avantajı sağlanması yoluyla sektöre katma değer kazandırılması, kümelenme altyapısının oluşturulması hedeflenmektedir. Bu durum bölgedeki deri sektöründe sinerji yaratacak ve sektöre yeni işletmelerin kazandırılmasına, sektörü terk etmiş olan bölgedeki eski işletmelerin sektöre geri dönüş yapmasına ve istihdamın canlandırılmasına vesile olacaktır.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER