T.c. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı

21 Haziran 2012
BASIN DUYURUSU
DOĞAKA 2011 Yılı “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” ve “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” na ilişkin değerlendirme sonuçları 21/06/2012 tarihi itibariyle Ajansımız internet sitesinde kamuoyuna duyurulmuştur.

Söz konusu programlar kapsamında destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine Sözleşme ve Proje Uygulama sürecine ilişkin olarak gerekli bildirimler yazılı ve sözlü olarak aynı zamanda da Telefon, E-mail, Faks gibi iletişim araçları vasıtasıyla; Ajansımız İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından yapılacaktır. Telefon, E-mail ve Faks ile yapılan bildirimler resmi bildirim hükmündedir.

Söz konusu hibenin tahsis edilebilmesi için T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile tarafınız arasında bir sözleşme düzenlenecektir.

Destek almaya hak kazanan yararlanıcıların desteği kazandıklarına ilişkin bilgiyi öğrenmelerini müteakiben aşağıda listelenen sözleşme için gerekli evrakları da tamamlayarak, en geç 28 Haziran 2012 tarihine kadar,Hibe Sözleşmesini imzalamak üzere yararlanıcıların faaliyetlerini gerçekleştirdikleri
İl’de bulunan ilgili birimlerimiz Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi, Osmaniye Yatırım Destek Ofisi veya Hatay’daki Ajans merkezinde bulunan İzleme Değerlendirme Birimine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Söz konusu destekten yararlanma hakkınız; yukarıda bahsi geçen sözleşmenin taraflarca imzalanmasından sonra doğacaktır. Bu sebeple, yukarıda belirtilen süre içinde talep edilen bilgi ve belgelerle birlikte Sözleşmeyi imzalamak üzere Ajansımıza müracaat etmediğiniz takdirde, destek alma hakkınızdan feragat ettiğiniz varsayılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Erdoğan SERDENGEÇTİ
Genel Sekreter

Aşağıdaki Belgelere DOĞAKA 2011 Yılı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Başvuru Rehberi CD’sinin bilgi için sunulan Evraklar Klasöründe yer alan Standart Sözleşme Alt Klasöründen veya www.dogaka.org.tr adresinden ulaşılabilir.

TURİZM ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ "KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI" MALİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SÖZLEŞME İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER;
1.Başvuru sahibinin yetkili veya varsa ortaklarının karar organları tarafından alınmış sunulan projenin uygulanmasına ve eş-finansmanın taahhüt edilmesine ilişkin karar ve imzalı onaylı taahhütname, (DOĞAKA EK E_TRZM)

2.
Mali Kimlik Formu (Projeye özel açılmış hesap için Halkbank’a onaylatılmış haliyle) (DOĞAKA EK F-6)

3.
Mali Kontrol Taahhütnamesi (DOĞAKA EK F-12)

4.
Son On Beş gün içerisinde alınmış SGK'ya ve Vergi Dairesine Borcu olmadığına dair belgeler,
(Not: Kamu kurumlarından SGK’dan Borcu Yoktur Yazısı istenmeyecek olup Vergi Borcu Yoktur Yazısı istenecektir. Ajansımıza Katkı Payı Ödeyen Mahalli İdarelerden ise hem SGK Borcu Yoktur Yazısı hem de Vergi Borcu Yoktur Yazısı istenmeyecektir.)

5.
Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için, mevzuat gereğince ilgili makamlardan alınması gerekli tüm yasal izin ve ruhsatların alındığına dair belgeler(Gerekli ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izin belgesi, İnşaat ruhsatı, yapı kullanım vb. izinler).

6.
Proje konusunu ve faaliyetlerini kapsayan güncel tarihli ÇED gerekli değildir kararı yâda ÇED olumlu kararı yâda yapılacak faaliyetin ÇED yönetmeliğine tabi olmadığına dair ilgili kurumdan alınacak yazı

7.
Revize Bütçeye uygun olarak, bütçenin ilgili kısımları; Beklenen Finansman Kaynakları, Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi ve Harcama Takviminin eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekmektedir.

8.
Başvuru aşamasında sunulmuş olan yukarıdakilerden farklı olan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli suretleri Ajansa ibraz edilebileceği gibi bu belgeler aslı Ajans'a ibraz edilmek şartıyla "Aslı Görülmüştür" şerhi düşülerek Ajans tarafından da tasdik edilip kabul edilebilecektir.

9.
Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının azami hibe tutarının %10'u tutarındaki teminat miktarının, T.C. Vakıflar Bankasında bulunan TR790001 5001 5800 7298 4142 23 nolu Ajansımız hesabına yatırıldığına dair banka dekontu ya da aynı teminat miktarı için düzenlenmiş banka onaylı teminat mektubu (en az Proje bitiş tarihinin 3 ay sonrasına kadar geçerli olan), (DOĞAKA EK F-13,Teminat Mektubu Örneği)

10.
Sözleşmenin bir nüshası için, sözleşmeden doğan Damga Vergisi miktarı olan Toplam Bütçe Tutarı X 8,25/1000 tutarındaki verginin ödendiğine dair Vergi Dairesi Makbuzu veya Damga Vergisinden muaf olunduğuna dair yazı.

11.
Başvuru sahibini temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili kişi(lerin) belirlendiği Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına proje sunulmasına ilişkin kararın alındığı başvuru sahibinin yetkili yönetim organının kararı (karar metninde özellikle temsil ve ilzam kelimeleri yer almalıdır).
-Kamu kurum ve kuruluşları için en üst yetkili amir kararı-Belediyeler için Belediye Meclisi kararı-İl Özel İdaresi için İl Genel Meclisi kararı

12.
Projenin uygulama alanına ilişkin belgeler.
-Arsa/arazi/binaların mülkiyet durumunu gösterir ve mevcutsa taşınmaz üzerinde kurulu tüm hakları da içeren belge,-Arazinin imar durumu ile ilgili belge, inşaat ruhsatı veya faaliyetin inşaat ruhsatı gerektirmediğine ilişkin yetkili kurumdan alınan yazının aslı veya onaylı sureti,-Küçük ölçekli yapım işleri ile altyapı işlerinde kontrolörlük ile ilgili bilgiler (teknik şartname veya kontrolörlük işlerinin kurumun kendi personeli tarafından yürütülmesi halinde görevli personelin özgeçmişi, görevleri vb.)

13.
Proje sonucunda inşa edilecek altyapı tesisinin birden fazla kurum tarafından kullanılacak olması ya da birden çok kurumun ortak olarak bir altyapı tesisinin inşası için başvurması durumunda, kurumlardan birinin başvuru sahibi olarak belirlendiği ve kurumlar arasında bu konuda yapılacak ve inşa edilecek yapının mülkiyet, işletme ve kullanım koşullarını içeren protokol ve bu konuda yetkili kurulları tarafından alınmış olan karar,

14.
Mahalli idareler dışındaki tüzel kişilerden, söz konusu proje veya faaliyetine ilgili Ajans tarafından sağlanacak destek tutarının yüzde üçü kadar ya da daha fazla bir meblağ için, herhangi bir nedenle haklarında kesinleşmiş haciz işlemi bulunmadığına ilişkin belgenin aslı veya onaylı sureti,

"TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI" KAPSAMINDA SÖZLEŞME İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER";

1.
Başvuru sahibinin yetkili veya varsa ortaklarının karar organları tarafından alınmış sunulan projenin uygulanmasına ve eş-finansmanın taahhüt edilmesine ilişkin karar ve imzalı onaylı taahhütname,

2.
Mali Kimlik Formu (Projeye özel adınıza açılmış hesap için Halkbank'a onaylatılmış haliyle) (DOĞAKA EK F-6)

3.
Mali Kontrol Taahhütnamesi (DOĞAKA EK F-12)

4.
Son On Beş gün içerisinde alınmış SGK'ya ve Maliye'ye vergi ve prim borcu olmadığına dair belgeler (borcun bulunmadığını veya varsa borcunun yapılandırıldığına ilişkin belge, kayıt veya barkotlu internet çıktısı),

5.
Azami hibe tutarının %10'u tutarındaki teminat miktarının, T.C. Vakıflar Bankasında bulunan TR790001 5001 5800 7298 4142 23 No'lu Ajansımız hesabına yatırıldığına dair banka dekontu ya da banka onaylı teminat mektubu (Proje bitiş tarihinin 3 ay sonrasına kadar geçerli olan), (DOĞAKA EK F-13,Teminat Mektubu Örneği)

6.
Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm yasal izin ve ruhsatların alındığına dair belgeler(Gerekli ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun İzin Belgesi, İnşaat Ruhsatı, Yapı kullanım vb. izinler)

7.
Proje konusunu ve faaliyetlerini kapsayan güncel tarihli ÇED gerekli değildir kararı yâda, ÇED olumlu kararı yâda, yapılacak faaliyetin ÇED yönetmeliğine tabi olmadığına dair ilgili kurumdan alınacak yazı,

8.
Ajans tarafından sağlanacak destek tutarının %3'ü kadar ya da daha fazla bir meblağ için herhangi bir nedenle haklarında kesinleşmiş haciz işlemi bulunmadığına dair yetkili icra dairelerinden alınmış belge,

9.
Revize Bütçeye uygun olarak, bütçenin ilgili kısımları; Beklenen Finansman Kaynakları, Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi ve Harcama Takviminin eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekmektedir.

10.
Başvuru aşamasında sunulmuş olan yukarıdakilerden farklı olan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli suretleri Ajansa ibraz edilebileceği gibi bu belgeler aslı Ajans'a ibraz edilmek şartıyla "Aslı Görülmüştür" şerhi düşülerek Ajans tarafından da tasdik edilip kabul edilebilecektir.

11.
Sözleşmenin bir nüshası için, sözleşmeden doğan Damga Vergisi miktarı Toplam Bütçe Tutarı X 8,25/1000 tutarındaki verginin ödendiğine dair Vergi Dairesi Makbuzu veya Damga Vergisinden muaf olunduğuna dair yazı.

İrtibat Kişileri

Telefon

E-Posta

Hatay

Halil SUNAÇ

0326 225 14 15

Ahmet Nihat ŞİMŞEK

Mehmet OĞUL

Kahramanmaraş

Yusuf KÖLELİ

0344 231 14 17

Hakan TORUN

Ertuğrul KAZANCI

Osmaniye

Erdinç KADIOĞLU

0388 888 00 00

Ümüt DEMİR

Nazmi TUTAR


Hatay Adres
Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sokak No: 20

Kahramanmaraş Adres
Yenişehir Mahallesi Trabzon Cad. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Binası Kat:2

Osmaniye Adres
Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası 3. Kat
ÖNCEKİ DUYURU SONRAKİ DUYURU