Hatay’da zeytincilik sektörünü ve zeytin varlığının %30 zeytinyağı varlığının %50’sini karşılayan Altınözü ilçesini tanıtmak amacıyla 21-23 Ekim 2017 Tarihlerinde, Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından 1. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenlenecektir.
Festivalin son günü olan 23 Ekim 2017 tarihinde Antakya Ottoman Palace Otelinde, Ajansımız, Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi, Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Mustafa Kemal Üniversitesi, ATSO ve TAGEM işbirliği ile; modern zeytin yetiştiriciliği, coğrafi işaret, markalaşma, örgütlenme ve pazarlama, sofralık zeytin, zeytinyağı üretim teknolojisi ve çevresel etkileri konularının ele alınacağı bir çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır.

Çalıştaya üretici Türkiye’nin farklı üniversitelerinden konuyla ilgili akademisyenler, dernek temsilcileri, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanları, firmalarımız, çiftçilerimiz ve ajans uzmanlarımız katılacaklardır.

ÇALIŞTAY PROGRAM:

10:00 Kayıt 
11:00 Açılış 
Protokol Konuşmaları
Başarı Hikayesi ( Kısa Film )
11:45 Ara
12:00 Öğle Yemeği
14:00 Çalıştay Grup Çalışmaları
15:15 Ara
15:30 Çalıştay Grup Çalışmaları
16:45 Ara
17:00 Çalıştay Sonuç Bildirgesi

ÇALIŞTAY GRUPLARI

I. Çalışma Grubu
Modern Zeytin Yetiştiriciliği

ALT KONULAR:
- Zeytin Yetiştiriciliği
  • Fidan Seçiminde Yerel Çeşitlerin Önemi
  • Bahçe Tesisi
  • Kültürel İşlemler ( Budama, Gübreleme, Toprak İşleme)
  • - Hatay İli Zeytin alanlarında görülen Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele
    - Uygun Hasat dönemi ve Modern Hasat Teknikleri

    II. Çalışma Grubu
    Coğrafi İşaret,  Markalaşma, Örgütlenme Ve Pazarlama

    ALT KONULAR:
    - Coğrafi İşaret ve Markalaşma
    - Altınözü Zeytin Yetiştiriciliğinde Coğrafi İşaret Ve Markalaşma
    - Kooperatifleşme ( Örgütlenme )
    - Pazarlama Sorunu ve Çözüm Yolları

    III. Çalışma Grubu
    Sofralık Zeytin, Zeytinyağı Üretim Teknolojisi Ve Çevresel Etkileri

    ALT KONULAR :
    - Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojisi
    - Zeytinyağında Kalite ve Tağşiş
    - Zeytin-Çevre Etkileşiminin Üretim ve İşleme Sanayii Açısından Değerlendirilmesi
    - Zeytinyağı fabrika atığı Karasunun ekolojik gübre olarak değerlendirilmesi
    ÖNCEKİ DUYURU SONRAKİ DUYURU