2014 Yılı Mali Destek Programları Bağımsız Değerlendirici İlanı

19 Aralık 2013
TR63 Bölgesinde(Hatay Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri) faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” ve Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı” kapsamında sunulacak projelerin başvuru rehberinde belirtilen esaslara göre mali ve teknik açılardan değerlendirmesini yapmak üzere ilgili alandaki tecrübelerine göre Bağımsız Değerlendiriciler görevlendirilecektir.

Muhtemel Proje Değerlendirme Tarihleri: 24 Mart 2014 – 4 Nisan 2014

Bağımsız Değerlendiricilerde Aranacak Nitelikler Nelerdir?

Bağımsız Değerlendirici olarak görev almak isteyenlerin en az lisans mezunu olmaları ve başvuruda bulunmak istedikleri program başlıkları ile ilgili alanlarda toplamda en az 5 (beş) yıllık deneyime sahip olmaları gerekmektedir.
Bunun yanında adayların aşağıda yer alan konularla ilgili bilgi ve/veya deneyim sahibi olmaları tercih sebebi olacaktır:

Bağımsız Değerlendiriciler ile İlgili Diğer Hususlar

Bağımsız Değerlendiriciler, teslim edilen projelerin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almamış ve almayacak olması gerekmektedir. Bağımsız Değerlendiriciler, kendileri, eşleri, ortakları, ikinci dereceye kadar (ikinci derece dâhil) kan ve hısımları ile sahibi, ortağı, mensubu veya sorumlusu oldukları işletmelere ve kuruluşlara ilişkin projeleri değerlendiremezler.
Bağımsız Değerlendiricilerin kimliğine ve değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirmeleri ile ilgili yazışmalarda gizlilik kurallarına uyulacak ve buna uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai işlemler ve disiplin işlemleri yapılacaktır.
Değerlendirme sürecinde görev alanları, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgiler ifşa edilmez. Bu çerçevede Bağımsız Değerlendiriciler, Kalkınma Ajansları Yönetim Sitemi – Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYS-PFDY) Modülü’nde örneği bulunan “Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı” nı imzalayacaklardır.
Bağımsız Değerlendiriciler ile Ajans arasında işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren bir sözleşme imzalayacaktır.
Bağımsız Değerlendiriciler bir proje teklif çağrısı döneminde bir günde en fazla 3 (üç) proje teklifi olmak üzere toplamda en fazla 25 (yirmi beş) proje teklifini değerlendirebileceklerdir. T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bağımsız Değerlendiricileri, başvurusu kabul edildiği halde belirtilen mali destek programında görevlendirmeme hakkını saklı tutar.

Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılacak?

Bağımsız Değerlendirici adayları, başvurularını KAYS-PFDY Modülü üzerinden (https://uygulama.kays.kalkinma.gov.tr) yapmalıdırlar. Bağımsız Değerlendirici başvuruları 17.12.2013 – 14.02.2014 tarihleri arasında kabul edilecektir. Son başvuru tarih ve saati 14.02.2014 saat 17.00’dır. Son başvuru zamanından sonra yapılan başvurular ile KAYS-PFDY üzerinden yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bağımsız Değerlendirici adayları, KAYS-PFDY’de yer alan standart alanların doldurulmasına ek olarak aşağıda belirtilen dokümanları tarayarak bir dosyaya kaydetmeli ve sisteme .zip veya .rar formatında yüklemelidirler:

Seçilen Bağımsız Değerlendiricilerden başvuru aşamasında sunmuş oldukları bilgileri doğrulayacak belgelerin asılları (nüfus cüzdanı, diploma, sertifika vb.) sözleşme öncesi talep edilecek ve/veya Ajans onaylı fotokopileri dosyalarına eklenecektir.

Bağımsız Değerlendirici Seçimi Nasıl Yapılır?

Bağımsız Değerlendiricilerin konuyla ilgili uzmanlık ve tecrübeleri, sunacakları detaylı özgeçmişlerinin incelenmesi ve gerekli görüldüğünde yüz yüze görüşme, telefon veya video konferans gibi mülakat yöntemleri yoluyla tespit ve tayin edilir. Bağımsız Değerlendirici havuzunda yer alması uygun görülenlerin listesi seçim komisyonunun görüşleri doğrultusunda Genel Sekreterce onaylanır.
Teklif çağrısı döneminde proje başvurularını değerlendirme üzere seçilecek Bağımsız Değerlendiricilere tebligat yalnızca e-posta ve telefon yoluyla yapılacak olup; ayrıca resmi bir yazışma yapılmayacaktır. (Bağımsız değerlendirici adayları geçerli bir telefon numarası ve e-posta adresi sunmakla sorumludur. Seçilen bağımsız değerlendiricilerle, e-posta ve/veya telefonla iletişime geçilememesi durumunda, bu bağımsız değerlendiriciler değerlendirme sürecinde yer alma haklarını kaybederler)

Bağımsız Değerlendiricilerin Çalışma Şartları Nelerdir?

Ajans tarafından yapılan değerlendirmeler ve seçim sonucunda Bağımsız Değerlendirici olarak hizmet vermesi uygun görülen kişilerin katılacağı eğitim ve gerçekleştirilen değerlendirmelere ilişkin uygun görülen kişilerin katılacağı eğitim ve gerçekleştirilen değerlendirmelere ilişkin takvim kendilerine e-posta yolu ile bildirilecektir. Çalışmalar tam zamanlı ve 09:00-18:00 saatleri arasında olacaktır. Bağımsız değerlendiricilerin, değerlendirmek üzere alacakları son projeyi saat 16:00 dan önce almış olmaları gerekmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde, çalışma zamanı mesai saatleri dışında ve hafta sonu da olabilecektir. Tüm bu çalışmalar Hatay ilinde Ajans merkezinde ya da Ajans tarafından belirlenen adreslerde gerçekleştirilecektir.

Bağımsız Değerlendiricilere Yapılacak Ödemeler Ne Kadardır?

Kamu personeli dışındaki Bağımsız Değerlendiricilere, değerlendirdikleri proje adedi üzerinden ücret ödenecektir. Kendilerine, proje başına aylık asgari ücret üzerinden yüzde yirmi beşini geçmemek üzere, Ajans tarafından akdedilecek ve sözleşmede belirlenecek miktarda ücret ödenecektir; ancak yükseköğretim kurumlarında görev yapan Bağımsız Değerlendiricilerin ücret ödemeleri bağlı oldukları yükseköğretim kurumunun döner sermayesine yapılacaktır. Bağımsız Değerlendiricilere ücretleri ve şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri dışında herhangi bir ödeme ve harcama yapılmayacaktır. Kamu personeli statüsünde olup da, değerlendirme ücreti alamayan bağımsız değerlendiricilerin görevleri ile ilgili gider harcamalar (yol, konaklama ve yemek) görevlendirme süresince Ajans bütçesinden karşılanacaktır.
Ücretlendirmelere ilişkin özet tablo aşağıda yer almaktadır:

ÜCRETLENDİRME
ÇALIŞTIĞI SEKTÖR TİPİ PROJE BAŞINA ALINACAK ÜCRET
(Azami Verilecek Brüt Ücret)
*YOL
(Azami tutar -Şehir dışından geliyorsa bir gidiş + bir dönüş ücreti)
*KONAKLAMA
(Şehir dışından geliyorsa gecelik kahvaltı dahil azami verilecek ücret)
YEMEK
(Günlük azami verilecek ücret)
*ŞEHİR İÇİ ULAŞIM
( Taksi, servis, otobüs, dolmuş)
ÇALIŞMIYOR (EMEKLİ VB.) 200 TL 450 TL YOK YOK 70 TL
**KAMU PERSONELİ VEYA DEĞERLENDİRME ÜCRETİ ALMAYANLAR YOK 450 TL 69 TL 46 TL 70 TL
***ÖZEL SEKTÖR (BAĞIMSIZ ÇALIŞAN) 200 TL 450 TL YOK YOK 70 TL
***ÖZEL SEKTÖR (BAĞIMLI ÇALIŞAN-BİR İŞVERENE BAĞLI OLARAK ÇALIŞAN) 200 TL 450 TL YOK YOK 70 TL
****ÜNİVERSİTE 200 TL 450 TL YOK YOK 70 TL
*Yol, konaklama ve şehir içi giderlerinin belgelendirilmesi gerekmektedir. (Şehir dışından kendi araçlarıyla gelenlerin yol ücretleri için belgelendirmek şartıyla rayiç bedeller üzerinden ödeme yapılır.)
** Kamu personeline yapılacak ödemeler, kendi kadro ve derecelerine uygun olarak 6245 sayılı harcırah kanunu çerçevesinde yapılır.
*** 4857 sayılı İş Kanunu’nun 58’inci maddesine göre, bir işverene bağlı olarak çalışanlar, Ajans bünyesinde Bağımsız Değerlendirici olarak çalışabilmek için Ajansta çalışabileceklerine dair işverenden onaylı belge getirmelidirler.
****2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu’nun 37. Maddesi çerçevesinde ilgili döner sermaye hesabına ödenecektir.
ÖNCEKİ DUYURU SONRAKİ DUYURU