2014 Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı-2 (big-2)

03 Temmuz 2014
Ajansımız tarafından 2014 yılının ilk yarısında ilan edilmiş ve başarılı proje başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanarak uygulanmaya başlanmış olan “Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı (BİG)”nın devamı niteliğinde olacak BİG-2 Programı hazırlıkları devam etmekte olup 07 Temmuz 2014 tarihinde ilan edilecektir.
Programın amacı; TR63 Bölgesinin görece az gelişmiş ilçelerinde; işletmelerin imalat sanayi ve turizm sektörleri yatırımların desteklenmesi yoluyla bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasıdır.

Programın mekânsal hedefleri kapsamında aşağıdaki TR63 Bölgesi İlleri için belirtilen ilçelere Bölgeiçinden ve Bölgedışından yatırım yapacak işletmelerin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Hatay için; Altınözü,  Hassa, Kumlu ve Yayladağı 
Kahramanmaraş için; Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak 
Osmaniye için; Bahçe, Hasanbeyli, Sumbas ve Toprakkale  

Program kapsamında sayılan ilçelerde yatırım yapacak KOBİ’lere, Kooperatif ve Birliklere, Ajansa sunacakları her bir yatırım projesi için 20.000 TL ile 500.000 TL arasında değişen miktarlarda destek (hibe) verilmesi hedeflenmektedir. Yapılacak yatırımlara Ajansın sağlayacağı destek miktarı yatırımın en fazla % 50’si olabilecektir.

Program Başvuru Rehberi ve diğer detaylı bilgiler 07 Temmuz 2014 tarihinde Ajans internet sitesinde yayınlanacaktır. Başvurular, KAYS programı üzerinden 18 Temmuz 2014 tarihi itibari ile alınmaya başlanacaktır. 2014 BİG-2 Program Rehber içeriğinde BİG programına göre değişiklikler olabileceğinden proje hazırlıklarına ilan tarihinden sonra başlanması tavsiye edilmektedir.

Kamuoyuna ilanen duyulur.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı
ÖNCEKİ DUYURU SONRAKİ DUYURU