Mesleki ve Teknik Eğitim temalı faaliyetler kapsamında Osmaniye’de “Mesleki Gelişim ve Farkındalık Çalıştayları” başladı

18 Aralık 2019
Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesi, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesi, nitelikli işgücüne sahip bir sanayi yapısına dönüşümün sağlanması için mesleki eğitimin iyileştirilmesi amacı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ‘Geleceğim Mesleğim” mottosu ile 2019 yılı için “Mesleki ve Teknik Eğitim” temasını belirlemiştir.

“Mesleki ve Teknik Eğitim” temalı faaliyetler kapsamında Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile ortakokul 8. Sınıf öğrencilerine yönelik “Mesleki Gelişim ve Farkındalık Çalıştayları” başladı. Çalıştaylar 17-18, 19-20, 23-24, 26-27 Aralık 2019 tarihlerinde, Osmaniye Öğretmenevi Eğitim Salonunda düzenlenecektir.  Çalıştaylar, 2 şer günlük dört grup olarak ve her grupta 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerinin kendilerini ve ortaöğretim kurumlarının özelliklerini tanıyarak okul tercihi ve kariyer planlaması noktasında doğru kararlar vermelerini sağlama hedefli çalıştaylarda gücümüz ve sınırları, gelecek farkındalığı ve önemi, meslek-iş-kariyer farkındalığı, yeteneklerini ve kendini tanıma, meslek değerleri, yaşamdan ve meslekten beklentiler, meslek seçiminde kişisel beklentiler, karar verme becerileri, karar verme basamakları, doğru karar verme konuları işlenerek uygulamalı atölye çalışmaları yapılacaktır.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER