DOĞAKA | T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı | www.dogaka.gov.tr
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı facebook | DOĞAKA | T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı twitter | DOĞAKA | T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı
İçerik Arama
Türkçe English Arabic Hızlı Menü
MENÜ
» Güncel Haberler
» Güncel Duyurular
» İhale ve Hizmet Duyuruları
» Basında DOĞAKA
» Etkinlik Takvimi
  Güncel Haberler
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
22 Kasım 2019 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Gastronomi Şehri” unvanı verilmiş olan mutfak kültürümüzün tanıtılması, uluslararası ve ulusal ilginin ilimize yönlendirilmesi, Hatay’ın turizmdeki marka değerini arttırılması ve ilin gastronomi alanındaki tatlarının tanıtılması, “Hatay Lezzet Bölgesi” destinasyonu oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

Bu bağlamda 22 Kasım 2019 tarihi saat: 09.30’da, Arkeoloji Müzesi Konferans Salonunda, DOĞAKA ve Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde  “Gastronomi Çalıştayı”, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen gurmeler, aşçılar ve turizm rehberlerinin katılımlarıyla düzenlenmiştir. Söz konusu çalıştay, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı sayın Abdulkadir TEKSÖZ, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hikmet ÇİNÇİN, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Hasan KAYA, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Rahmi DOĞAN, AK Parti Hatay Milletvekili Sayın Hüseyin YAYMAN, DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ ile Hatay ilindeki kurum ve kuruluş yetkili ve temsilcileri katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmaları kapsamında konuşmalarının gerçekleştiren Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Rahmi DOĞAN Hatay’ın isminin çok büyük bir imajının olduğunu söyledi. Sayın DOĞAN “Hatay’ı görmemiş insanlar, Hatay dendiğinde Hataylıyız denildiğinde, ben Hatay Valisiyim denildiğinde, hemen ilk akla gelen lezzetli yemekler oluyor. Bu gerçekten çok büyük bir değer” sözleriyle çalıştayın önemini vurguladı.

AK Parti Hatay Milletvekili Sayın Hüseyin YAYMAN İSE Hatay’ın Gaziantep’le her alanda tatlı bir rekabet içinde olduğunu ve her alanda da Gaziantep’in önüne geçeceğini belirtti. Yayman “Hatay, dünya gastronomi şehirlerinden bir tanesidir. Dünyada 26 şehir vardı, sayı 27 oldu. Türkiye’nin gururu Hatay ve Gaziantep’in yanında Afyon’da, UNESCO Gastronomi Şehri ilan edildi.” sözleriyle Hatay’ın gastronomideki yeri ve önemini vurguladı.

Çalıştayın ilk oturumu öncesinde, DOĞAKA koordinasyonunda hazırlanan Hatay Gastronomi Tanıtım Filminin gösterimi gerçekleştirilmiştir. Çalıştay kapsamında, birinci oturumda İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Fikret GÖKÇE Başkanlığında, “Hatay Gastronomi Turizmi Eğitim Modeli” sunumunu Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Duygu BABAT ve Öğretim Görevlisi Soner KÜÇÜK, “Coğrafi İşaretleme ve Hatay’da Coğrafi İşaretlerin Dağılım Özellikleri” sunumu İskenderun Teknik Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Sait DOĞAN, “Mutfak Sanatları Merkezi’nin Önemi” sunumu Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) Başkanı Sayın Doğa ÇİTÇİ, “Hatay Mutfağı’nda Tatlı ve Reçeller” sunumu Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Sayın Senem ETYEMEZ ve Öğretim Görevlisi Sayın Hasibe ÇELİK tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın ikinci oturumunda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Sayın Senem ETYEMEZ başkanlığında, “Hatay Gastronomi Rotaları” sunumu Antakya Gastronomi Dernek Başkanı Sayın Ünal KAHRAMAN ve Gastronomi Rehberi/Gurme Sayın Mehmet SEVEROĞLU, “Hatay Ev Yemeklerinin Restoranlarında Pazarlanması” sunumu Antakya Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Süheyl BUDAK, “İskenderun’a Özgün Pazarlanabilecek Spesifik Ürün: Karides” sunumu İskenderun Teknik Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Sayın Gamze ERYILMAZ tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın üçüncü ve son sunumu ise, İskenderun Teknik Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Sayın Gamze ERYILMAZ başkanlığında, “Hatay Gastronomisinde Çiftliklerin Önemi” sunumu Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Duygu BABAT ve Yaratıcı Gastronomi Ağı Otel Satış Pazarlama Müdürü Sayın Cemre DOĞAN, “Hatay Restoranlarında Menülerin İçerik Analizi” sunumu İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Fikret GÖKÇE tarafından gerçekleştirilmiştir.

Oturum konularına göre soru ve cevapların gerçekleştirildiği çalıştay, TUREB’e bağlı gastronomi rehberlerinin, tur paket programlarının hazırlanması amacıyla bölgemizdeki seyahat acentelerinin değerli katılımlarıyla düzenlenmiştir.

DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, “Hatay Gastronomi Çalıştayı” Düzenlendi.
Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde 30. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı GAPSHOES, 11 Aralık 2019 tarihinde Ortadoğu Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı.
Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde 30. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı GAPSHOES, 11 Aralık 2019 tarihinde Ortadoğu Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı.
11 Aralık 2019 Çarşamba
Gaziantep Valisi Davut Gül, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, pek çok kamu kurumu, meslek kuruluşu ve STK temsilcisinin katılımıyla açılışı yapılan GAPSHOES, 14 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Kahramanmaraş’ta Geleceğim Mesleğim Programları Kapsamında Sanayici-Mezun Buluşmaları Hayata Geçiyor
Kahramanmaraş’ta Geleceğim Mesleğim Programları Kapsamında Sanayici-Mezun Buluşmaları Hayata Geçiyor
10 Aralık 2019 Salı
Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesi, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesi, nitelikli işgücüne sahip bir sanayi yapısına dönüşümün sağlanması amacı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 yılı “Geleceğim Mesleğim” teması kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kahramanmaraş İl Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle mesleki eğitim faaliyetleri devam etmektedir.
İmalat Sanayinde Seçilmiş 8 Alt Sektöre Ait Kaynak Verimliliği Rehberleri Yayınlandı.
İmalat Sanayinde Seçilmiş 8 Alt Sektöre Ait Kaynak Verimliliği Rehberleri Yayınlandı.
05 Aralık 2019 Perşembe
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından yürütülen, “İmalat Sanayii Alt Sektörlerinde Sektörel Kaynak Verimliliği Rehberlerinin Hazırlanması” projesi kapsamında 8 adet kaynak verimliliği rehberi hazırlanmıştır.
Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı.
Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı.
05 Aralık 2019 Perşembe
2019 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim Döneminde başarılı bulunan Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne ait “Zeytin Üretim ve Tekn. Arttırmaya Yönelik İnovasyonların ve İşbirliğinin Güçlendirilmesi İçin Erasmus+ KA104 Proje Hazırlanması” adlı teknik destek projesi sözleşmesi, Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Vekil Müdürü Sabahittin ABAY ile DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ arasında 02.12.2019 tarihinde imzalanmıştır.
Osmaniye İli Teknik Destek Proje Sözleşmeleri imzalandı.
Osmaniye İli Teknik Destek Proje Sözleşmeleri imzalandı.
05 Aralık 2019 Perşembe
2019 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim Döneminde Osmaniye ilinde başarılı bulunan teknik destek proje sözleşmeleri Kurum yetkili amirleri ile DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ arasında 03.12.2019 tarihinde imzalanmıştır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı T.C. Hatay Valiliği T.C. Kahramanmaraş Valiliği T.C. Osmaniye Valiliği T.C. Hatay Büyükşehir Belediyesi T.C. Kahramanmaras Büyükşehir Belediyesi T.C. Osmaniye Belediyesi T.C. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası T.C. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Osmaniye Ticaret Odası T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı - Invest in Turkey Avrupa İşletmeler Ağı Akdeniz
Sayfanın tüm hakları kurumumuza aittir. 2013 © T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı